Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

To bude zítra zase veselo!

Dneska už nemusíme čekat na Týdeník Československé Televize a nebo moderní tiskoviny. O Silvestrovské televizní zábavě máme informace se značným přehledem i předstihem na internetu.

Netřeba příliš pátrat po tom, co vás skutečně rozesměje - každý z nás to má nastaveno jinak. A každý má se silvestrovskou TELEVIZNÍ zábavou spojeno něco jiného.

Přiznám se vám, že mé osobní dojmy z letošní televizní silvestrovské nabídky jsou poněkud rozpačité. Tedy, u těch tzv. vlajkových plnoformátových stanic, protože všelijaké ty monotématické odnože nemá cenu hodnotit.

 

Česká televize

nás již několik dní zásobuje všemožnými silvestrovskými střiháky, mimo jiné např. Silvestrovským televarieté, scénkami s Vladimírem Menšíkem, a nebo i filmovými hity - nejprve celou sérií "sellersovského" Růžového pantera, pak odvážně nasadila Někdo to rád horké - v obou případech na ČT2. To vše s předstihem.

Silvestr nám ani neokoření Marečku podejte mi pero, ale Tajemství hradu v Karpatech. Před tím, ve tři čtvrti na sedm ráno jednu ze slabších komedií s Vlastou Burianem "Tři vejce do skla". Přihodí starší "oblíbené" filmy typu Lotrando a Zubejda. Zrecykluje rovněž Silvestry Vladimíra Menšíka a místo zpráv nám nabídne Bohouše. Večerní srandu podepře archivním pořadem z roku 2009 o archivních scénkách ještě staršího data. A rozjede to bujaře třemi nově vyrobenými šedesátiminutovkami - Zázraky přírody, Všechnopárty a před půlnocí sedacím pořadem se Zedníčkem a Paulovou - tj všichni sedí na zadku a vesele se vykecávají občas za zvuku hudební produkce skupiny Hamleti. Prý je tato sranda už po čtvrté v silvestrovském pořadí.

ČT2 - pak bude jen dalším dramaturgickým zmatečným programem - Bony a klid v noci, přes den 2x novodobá předělávka Růžového pantera, nestárnoucí klasika Svatba jako řemen a Werichův Medvěd, pro jistotu na chvilku Laurel a Hardy. A pak večer zcela statická cimrmanovská Hospoda na mýtince. Nakonec možná ustojíte koncert kapely Lucie 2014 a dvojí zábavu Na stojáka.

Snad se za všechny ty veřejnoprávní peníze i zasmějeme.

 

Televize Nova

už dávno rezignovala na velkou silvestrovskou zábavní show. I komerčně. O čem bude její hlavní dvouhodinový silvestrovský pořad Bláznivá noc s Michalem Davidem coby hlavní hvězdou, se můžeme jen domýšlet. I na svých stránkách obsah tohoto pořadu dokonale tají. Možná to neví ani sama TV Nova.

I jinak TV Nova bude, jak jinak, recyklovat. Ranní chvilku s Vlastou Burianem si mohou jeho milovníci prodloužit dalším raným snímkem Anton Špelec Ostrostřelec. Zdá se, že spolu se "Třemi vejcemi" se horší snímky z bohaté Burianovy filmografie na Silvestra už opravdu vytáhnout nedaly. Ještě, že tu máme Mrazíka. Tento je ve své mateřské zemi přezíraný, coby druhořadý pohádkový film. V Čechách díky skvělému dabingu nikdy nezklame - i proto, že je jen jeden. Filmovou zábavu doplní čtyři zábavná "veledíla" ze starší americké produkce uplynulých dvou dekád. Na půlhodinku vám polechtá bránice Mr. Bean. A když k tomu přidáme večerní střihák toho nejlepšího ze Superstar, máme o zábavu na Nově prostaráno.

 

TV Prima

do nás cpe umění filmem "Seznamte se, Joe Black". Naprosto nepochopitelně promítá tento snímek ve dvě ráno. Inu, i na Silestra se aspoň nespavcům sluší připomenout, že život je pomíjivý. Ranní přehršli amerických zapomenutelných snímků a seriálů doplní po obědě další komedie k uchechtání "Ještě větší blbec, než jsme doufali". (Obvykle nehodnotím díla, ve kterých jsem si zahrál sebemenší roli, ale zlí jazykové tomuto filmu ve své době přezdívali Ještě větší blbina, než jsme doufali.) Odpoledne pak TV Prima zabije další mírnou zábavou v mezích zákona - dvěma filmy, kterým přívlastek komedie asi přiřadili tvůrci jen ze zoufalství nad tím, že se to prostě "nepovedlo". Po večerním TOP Star archivu na naše bránice nastoupí Partička hned dvakrát po sobě. Tomu se říká odvážný dramaturgický počin. "Primáci" ale doufají, že tak vydržíme i dál. Následně nám totiž plných 50 minut před půlnocí kvartet Bílá, Prachař, Slávik a Mórová budou tvrdit, že Československo má Silvestra -  tudíž půjde o vykrádačku další talentové soutěže.

 

TV Barrandov

je poslední z plnoformátových televizí. A protože je čtyřkou na našem televizním trhu, musí se o to víc snažit. V noci a brzy ráno je to ještě "stará dobrá" programová nabídka, ale dopoledne už nám nabídne hned dva snímky 60. let - bohužel ne "nové vlny", ale starého vytahaného svetru. I ve své době vyčpělou komedii Král králů a pak řadovou krimi Juraje Herze - nakolik se vám bude líbit, že známí herci mluví jiným hlasem, nechám na vás. Odpoledne se dočkáme německé! romantické komedie (německý humor je k popukání) a nastoupí Karel Gott - roku 2012 se svým mega koncertem. Vsadit na Oldřicha Nového se vždy vyplatí - stejně jako na V. Buriana. Lepší komedie po zde nabízeném Důvodu k rozvodu ale na Oldřicha Nového teprve čekaly. Poté dostaneme archivní střihák z videí plných smíchu. No a pak přijde to hlavní! TV Barrandov si troufl na 4 hodiny a 5 minut silvestrovské zábavy. Slibuje nám desítky významných hostů, neutuchající zábavu a dvě moderátorské dvojice. Jistě se bude dobře bavit jak jeviště, tak hlediště - složené zřejmě originálně "po staru" ze samotných umělců. Nevím -  i tady je vše dokonale utajováno. Asi abychom o tu švandu potom nepřišli.

 

Naštěstí, máme i jiných televizních kanálů víc než dost a jistě si vyberte.

Pokud ne, musíte se zabavit sami a znám nemálo těch, kteří to tak raději dělají. Letos se zařadím mezi ně rovněž. Zakoupili jsme nejmenovanou deskovou hru a budeme se tedy bavit na herních polích a možná se i opravdu zasmějeme.

 

Tak PF 2016. A rozhodně víc zábavy, té opravu veselé.

 

 

Autor: Martin Faltýn | středa 30.12.2015 8:00 | karma článku: 22,24 | přečteno: 1441x
  • Další články autora

Martin Faltýn

Může za odmítnutí jednání o důchodech rozchod Andreje a Moniky?

Médii probíhá informace, že hnutí ANO odmítlo se zúčastnitní jednání od důchodové reformě. Prý je vláda rozhodnuta prosadit své tak jako tak. Není za tím ale něco víc?

20.4.2024 v 9:59 | Karma: 23,57 | Přečteno: 782x | Ostatní

Martin Faltýn

Než kočička vejce snese...

Cože? Vy neznáte jak je to dál? A vy nevíte, že kočka snáší vajíčka? Vážně jste o tom nikdy neslyšeli? Tak to čtěte dál...

17.4.2024 v 12:05 | Karma: 15,30 | Přečteno: 349x | Diskuse| Ostatní

Martin Faltýn

Kniha jako zjevení

Občas daruji i knihu. Jen tak. Buď chci udělat někomu radost nebo přinést užitek. A nemám ani problém darovat někomu knihu ze své stávající knihovny. Včerejší „darovací akt“ mne ale dost překvapil.

11.4.2024 v 9:49 | Karma: 15,55 | Přečteno: 473x | Diskuse| Ostatní

Martin Faltýn

Panichida za nového slovenského prezidenta Petera Pellegriniho

Jinak se to nedá nazvat. Médii rozdělený český národ se může radovat, že se médiím daří rozdělovat i národ slovenský. Ne nepodobni válečným štváčům přisolují si k novinářům i politici.

7.4.2024 v 9:31 | Karma: 29,00 | Přečteno: 817x | Média

Martin Faltýn

Kolik minut si denně vyšetříte jen pro sebe?

Tím teď nemám na mysli ono "já chci!" - neboli náš bezbřehý egoismus. Mám na mysli právě jen to "udělat si čas pro sebe a na sebe". Denně.

1.4.2024 v 10:30 | Karma: 12,74 | Přečteno: 300x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:25

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

Pomstím Palestinu, psal ve Francii podezřelý z únosu a znásilnění Židovky

25. dubna 2024  16:18

Policie ve Francii zadržela dvaatřicetiletého muže z pařížského předměstí Gennevilliers, který čelí...

Svědci mluvili až příliš, soud s Weinsteinem se zopakuje. Z vězení však nevyjde

25. dubna 2024  15:46,  aktualizováno  16:15

Newyorský odvolací soud ve čtvrtek zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta Harveyho...

  • Počet článků 1308
  • Celková karma 16,42
  • Průměrná čtenost 1151x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.