Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pěnice

1. 1. 2012 13:46
Jsem toho názoru,

že jen nedostatek argumentů je nahrazován hrubostí a vulgaritami.  Inteligentní člověk dokáže svůj názor předložit dostečně důrazně aniž použije jediné sprosté slovo. Já osobně , když někdo začne s hrubostí, přestanu poslouchat a už mu nevěnuju pozornost a to si prosím nemyslete, že jsem tak úzkoprsá. Jak už tady někdo napsal, někdy jedno řízné slovo je účinnější než záplava slušných.  Ne však záplava neslušných.

0 0
možnosti

Pavel_D

1. 1. 2012 11:41
Kreslený vtip

mi připomněl jedno zaznamenané svědectví z vyšetřování strahovských událostí z r, 1967: "....zasahující příslušníky napadal různými výroky, např. to jste ale demokrati...."

Tímto výrokem jsem častoval "zasahující příslušníky" já. Načež jsem skončil s otřesem mozku v nemocnici. Z toho je vidět, že proti vlku vám beránčí bečení nepomůže, ani uhlazené výroky, vhodné do čítanky.

Samozřejmě jsem pro to, aby se diskutovalo slušně a s použitím ověřitelných důkazů, citací a odkazů. Nicméně řízné slovo, použité ve správné souvislosti a ve správná okamžik udělá někdy víc, než hodinová akademická rozprava.

Neboť: vlídným slovem svini od koryta neodeženeš.

1 0
možnosti

falm

1. 1. 2012 11:47
Re: Kreslený vtip

Nebudu Váš čin degradovat nějakým dekorováním, abych Vás neurazil; ale celkově: je škoda, že není nějaká "medaile za zásluhy v boji za demokracii". Ode mne byste ji měl okamžitě. R^

1 0
možnosti

Sergeant survived

1. 1. 2012 11:23
Vypadá to,

jako byste zaměňoval sprostotu a svobodu slova. Pokud se budete vyjadřovat bez urážek a osobního napadání oponenta, to ještě neznamená, že je tím ohrožena demokratická diskuse.

1 0
možnosti

falm

1. 1. 2012 11:44
Re: Vypadá to,

Vyvedu Vás hladce z omylu. Jedna věc je diskutovat a druhá věc se vynést komentář k osobě někoho jiného. A každý prostě mluví tak jak je mu to vlastní. Ale nařizovat někomu, že musí mluvit tak a ne jinak... nebo někoho za to proásledovat, pokud tím dotyčný neporušuje zákon... To snad se zaměňováním nic společného nemá.

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

1. 1. 2012 10:39
Já pochopil přání paní Macharáčkové jinak

Chovat se slušně není přece nesvoboda. Věci se dají vyjádřit různě a forma a načasování rozhodují o tom, zda je diskutující slušný člověk nebo ne.

-

Když se někdo raduje z tragédie, která postihla jeho názorového oponenta, možná je to známka svobody, ale především je to nelidská ubohá sprostota, odporný hyenismus, který musí normální člověk odsoudit. I když ten diskutér napsal pravdivě to, co cítí, není to omluva pro takové chování.

-

Já bych přání k diskuzím formulovat takto: Diskutujme na úrovni. Tak, abychom si mohli vážit sami sebe, až si s odstupem své příspěvky přečteme. Abychom nezjistili, že jsme horší než ti, které odsuzujeme. Abychom formou vyjádření svého názoru nedělali medvědí službu dobré věci.

3 0
možnosti

Martin Faltyn

1. 1. 2012 11:11
Re: Já pochopil přání paní Macharáčkové jinak

Já si naopak myslím, že máme zákony a pokud se nekomu nelíbí, jak se jiný vyjadřuje, může se bránit soudní cestou. Vše ostatní je autokracie a policejní stát.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS