Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

markyz.Gero

16. 2. 2012 16:30
jen mi nedošlo

proč ta majonéza, chuť těžko může dodat a převzít a matlat omáčku které je určena ke studené konzumaci na maso v průběhu pečení je poněkud nelogické ergo když tím zničíme jednu z nejlepších chutí na kuřeti a to křupavou kůrku

2 0
možnosti

Vaska Trubačev a jeho kamarádi

16. 2. 2012 16:50
Re: jen mi nedošlo

taky si všimněte na fotkách, že žádná kůrčička není. Přitom ta kuřátka babátka jsou tak skvělá! Když si vzpomenu, jak jsem je vytáhl z trouby, ty roztomilé zlaťoučké pucky... Dal jsem každé na velikánský talíř k hromádce šťouchaných brambor s pažitkou, pro barvu ještě cherry rajčátka, chvilku taky pečená v troubě, a takový mišmaš z pečených švestek... Jo, podařilo se mi najít ten recept, držel jsem se ho přesně a výsledek se dostavil http://alenkyfood.blog.cz/0804/jarni-kuratka. A teď to porovnejte s tímhle kazisvětem :-/

1 0
možnosti

Alan Lulanec and Mety-Hoo Band

16. 2. 2012 16:11
nejlepší hláška je

"vyhněte se již hotové průmyslové světlé jíšce, zanechává pachuť" - ;-DR^ Co potom zanechává omáčka z polívky z pytliku?

2 0
možnosti

isabell

16. 2. 2012 16:29
Re: nejlepší hláška je

Ta rovnou ničí chuťový buňky, tudíž po pachuti ani památky ;-)

1 0
možnosti

Pacik

16. 2. 2012 15:46
no coment

Žádný recept není dogma.Jako námět dobré.R^

0 0
možnosti

Vaska Trubačev a jeho kamarádi

16. 2. 2012 15:50
Re: no coment

leda jako námět na reportáž do nějakýho pořadu o zločinech, úchylech nebo o záhadách tohoto a jiných světů

1 0
možnosti

liason

16. 2. 2012 15:29
Obdivuji Váš trávicí systém,

já to pozřít, tak mám zaděláno na žlučníkový záchvat.

A ještě taková malá drobná rada zcela zdarma - ne všechno, co vedle sebe najdeme v ledničce nebo špajzu, je nutné kombinovat a plácat dohromady, méně je někdy více.

4 0
možnosti

Vjačeslav Kotenočkin

16. 2. 2012 14:24
Vasko, je to bratr.

Odkaz je na základně. Včetně fotografování.;-D

1 0
možnosti

Vaska Trubačev a jeho kamarádi

16. 2. 2012 14:30
Re: Vasko, je to bratr.

a máme jasno R^ Na základně to proberem k večeru, ten prohlížeč v mobilu mi FB zobrazuje idiotsky, tak až od domácího krbu :-)

0 0
možnosti

Vaska Trubačev a jeho kamarádi

16. 2. 2012 14:04
Když doma vaří muž II.

= se "Když vaří chlap". Ergo Faltýn = Kroupa II. I tím nesmyslným argumentem: "Děkuji zejména všem odpůrcům tohoto receptu,že jej sami zkusili a pak teprve sepsuli."

Pane Faltýne, fakt nebudu zkoušet na nebohý baby kuřátko lejt polívku z pytlíku a belík majonézy (viz ta odpudivá fotka na závěr), zrovna jako nebudu sám zkoušet lejt vodu do kyseliny nebo olizovat za mrazů kovové předměty, abych zjistil, že tudy cesta nevede.

PS: Estragon není jedna z nejaromatičtějších bylin, co "bývala", ale naštěstí pořád "je". V kuchyních, kde se umí vařit a kde se lidi nechlubí tím, že koupili pytlík s nějakou směsí.

3 0
možnosti

Vjačeslav Kotenočkin

16. 2. 2012 14:07
Re: Když doma vaří muž II.

Kolego - mrkněte na první díl - Faltýn musí být ztracený bratr Kroupy! ;-D

1 0
možnosti

markyz.Gero

16. 2. 2012 14:03
a zvláště

bramborové rosti pečené v troubě je nádhera, Švýcaři jako tvůrci tohoto jídla by se sice osypali hrůzou ale asi jim chybí kreativita  autora

3 0
možnosti

Martin Faltyn

16. 2. 2012 13:25
Děkuji zejména všem odpůrcům tohoto receptu,

že jej sami zkusili a pak teprve sepsuli.

Vážení a milí, až zase budete jednou plácat ta vaše moudra o pečených kuřatech s nádivkou (estragon je jedna z nejaromatičtějíších bylin, co bývala - takže k ní už toho chuťově moc, chytrolíni, nepřidáte), tak si uvědomte jednu věc:

až budu chtít někomu doporučit klasické recepty, tak mu řeknu, ať si na to koupí kuchařku a nehledá inspiraci na blogu. ;-) Jednoduché a prosté, milý Watsone.

P.S.: Pokud máte výhrady k žampionové omáčce ze sáčku, přeci jsem napsal i "náhradu" z přírodních surovin, že? Stačí trochu číst a přemýšlet. Ale to už bych chtěl od většiny diskutujících asi opravdu moc. ;-D

A pro ostatní: nebojte se, vařil jsem a vařím!Rozhodně si nedám znechutit jídlo nějakými mudrlanty, kteří znají recepty tak maximálně z Rettigové nebo J.A.Fialové.

1 0
možnosti

tango na třech hodinách

16. 2. 2012 13:31
Re: Děkuji zejména všem odpůrcům tohoto receptu,

Znechutit se určitě nenechávejte. I ten mimibazar se někdy okouká a je třeba stále nových Mistrů.

2 0
možnosti

tango na třech hodinách

16. 2. 2012 12:41
To

kuře je nějak podezřele černý.

0 0
možnosti

Martin Faltyn

16. 2. 2012 13:27
Re: To

Stačí si přečíst, proč je ten objekt na prvním foto černý, a mimochodem to není kuře, ale kachní stehýnko ;-) ;-D

0 0
možnosti

Vaska Trubačev a jeho kamarádi

16. 2. 2012 12:21
že si nedáte pokoj

Posypat baby kuřátko prefabrikovanou směsí, to je fakt "recept"! Takhle zničit tak dobrou věc. Jarní kuřátka se pečou na bylinkách a s různými nádivkami, takhle si pečte prasečí hlavu! ;-€ Lidi, když neumíte vařit a potřebujete k tomu "směsi koření" nebo pytlíky, podravky a podobný kraviny, PROČ proboha uveřejňujete podobný blogy? Kroupa, Čiháková, Barešová... jeden jako druhej. Podívejte se na Aničku Grosmanovou, tak má vypadat blog o vaření, vy píšete o tom, jak znehodnotit suroviny.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 15,94
  • Průměrná čtenost 1151x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.