Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Jás Čechy nemám problém. To bych tady nežil.Češi jsou tolerantní národ. Alespoň ti, které znám a s kterými se stýkám. Ani jednoho nenajdete ale v diskusích na iDnes a nikdo z nich nenadává na Poláky. Být vámi, pane Kočí, tak si doplním historické vzdělání.Jak je možé , že o Masarykovi se vyjadřuje negativně německá, slovenská, rakouská i polská historiografie ? Je to náhoda ? Nejste zaslepený fanatik spíše vy ?

Umíte se podívat pravdě do očí ?A proč bych se stěhoval do Polska? Moje rodina žije na stejném místě už 500 let./podle farních záznamů/. Do Polska nás chtěli vystěhovat po válce národní socialisté , ti tolerantnější nás chtěli vystěhovat do Sudet. Přitom nikdo z mé rodiny nebyl politicky činný, Němci nám zabavili majetek a rodina skončila ve štraflagru.RvRvRv

0 1
možnosti
VK

Jestli to nebude tím, že vám jenom chtěli vrátit to, jak Poláci, kteří ve 38 roce využili jako supi situace a po obsazení pohraničí Němci napochodovali s armádou a tanky na území těšínska a to zabrali. Čechy tenkrát odsouvali stejně, jako Němci ze Sudet. Takto se Češi k Polákům na těšínsku nikdy nechovali. Těšínsko historicky náleželo českým zemím a agresorem byli po roce 1918 nacionalističtí Poláci, kteří v té době dokonce válčili na Ukrajině a roztahovali se ve východní Haliči. Chápu, že byste si rád vykládal historii po svém, ale to si zkoušejte v Polsku. :-P Vaše demagogické tvrzení o tom, proč neměl nikdo ze sousedů Masaryka v lásce, je směšné. U Rakouska a Maďarska, od kterých jsme se trhli, nemá cenu o důvodech uvažovat. U poláků to bylo právě kvůli zmiňovanému těšínsku, Němci zase chtěli "své" sudety a nikdy nechtěli vytvoření jakéhosi Československa.

2 0
možnosti
VK

Pane Filipczyku, pokud někdo nemá rád Poláky, tak hlavně kvůli lidem, jako jste vy. Velice dobře si pamatuji, jak jste již před lety urážel Masaryka kvůli několikadenní válce o těšínsko. Jestliže máte s Čechy takový problém, odstěhujte se do Polska. A to říkám jako člověk, který je nějakému fanatickému nacionalismu na hony vzdálen.

2 0
možnosti
IK

I51g94o74r 87K62a36l68a55t

17. 12. 2014 0:37

Ale my mame nacionalistu v Polsku az prilis mnoho. Dalsi je nam na nic.

1 0
možnosti
OF

Zpět k Těšínsku. Je dost dobře možné, že mlčení oficiálních míst nad bílými místy česko-polské historie otevírá na české straně prostor extremismu namířenému proti Polsku. S jeho projevy si Policie ČR nedokázala dlouhou dobu poradit. Kongres Poláků v ČR například dlouhodobě protestoval proti facebookovému profilu Nesnáším Poláky, který byl plný protipolských výpadů. Další facebookový profil Skupina proti polským (dvojjazyčným) značkám v ČR!! měl přes dva tisíce fanoušků. Výjimkou nejsou na české straně ani názory, díky nimž by mělo Polsko zmizet z mapy a místo něj by vzniklo moře. Nejpopulárnější facebookový účet Chceme moře místo Polska! měl v dobách své největší slávy více než 13 tisíc "přátel".V současné době existuje facebookový profil Vybagrovat Polsko, jehož podtitul zní: "Vybagrujeme Polsko, do středu naženeme všechny Poláky a zaplavíme jej. To, co se vybagruje, vyvezeme na Krkonoše. Budeme mít mega hory a konečně moře!" Většina těchto faktů bezesporu nikterak nezapadá do představy velké většiny Čechů o nás samých. Ukolébáni texty Mariusze Szczygieła o vyspělé české kultuře a českých nedostatcích, které jsou však tak roztomilé, máme pocit, že Poláci nás milují jaksi bezvýhradně a bezpodmínečně. Naopak to však zřejmě neplatí. Je nejvyšší čas obrátit se zpět a zjistit, zda si i Češi dokážou přiznat vlastní hříchy se stejnou pokorou, s jakou o nich ve vztahu k vlastnímu národu hovořil onehdy Joachim Gauck a dávno před ním i Lech Kaczyn'ský

0 2
možnosti
OF

Vybagrujeme Polsko ? Přidáte se ?

0 0
možnosti
JF

J66a57n 46F73r57o90l21í43k

16. 12. 2014 15:23

V TV ukázali dvě tabulky. Podle té druhé má polský ministr pravdu. Kampaně proti polským potravinám je plná TV. Zejména ČT v tom vyniká. Kdo nechce vidět nevidí. Navíc katalyzátorem se stala naprosto neetická reklama české firmy pro T-mobile. Ten ji stáhl a to je dostatečný důkaz nekorektnosti. Nevím jak by jste se autore tvářil, kdyby Vás někdo veřejně představil jako šmelináře (a možná to tak i je;-D).

2 0
možnosti
OF

Sawicki má pravdu ve všech bodech. Protipolská hysterie trvá 3 roky.

3 1
možnosti
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 16,42
  • Průměrná čtenost 1151x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.