Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Španělsko, i jeho další destinace na Kanárských a Baleárských ostrovech, jsme s mužem navštívili již mnohokrát. Naposledy vloni v červnu, kdy jsme si mimo jiných výletů udělali z místa ubytování v Gandíi výlet vlakem kolem španělských rýžových polí do Valencie. Kam jedeme, kde budeme ubytováni a co můžeme očekávat si najdeme na internetu a vždy jsme byli spokojeni, i jednou ve 2*. Vždy si vybíráme nová místa a letos máme již zase jednu cestu na jih Španělska naplánovanou. Zdraví nám zatím slouží, i když jsme už senioři v důchodu, tak jsme aktivní, ať máme jednou na co vzpomínat. O Kanárech a Ibize jsem již něco málo psala i s fotkami. Víme, že jaké si to uděláme, takové to máme, i s cestovkou nebo bez ní. ;-)

1 0
možnosti
MB

Už minule jsem se o Španělsku pochvalně vyjadřoval, cosi tedy ještě dodám. Je dobré cestovat, pak poznatek, že všude žije člověk. On i vypadá trošku jinak, ale chce žít, řeší to - co my. Přesvědčil jsem se i v Rusku, nebo Číně. Pak to i napomáhá jakési sebereflexi. Zřejmě ČR nebude pupkem světa - na straně druhé nevadí, žít se tu radostně dá. Co by za naše starosti dali jiní !? A pak to poslední. Ty cesty lze organizovat libovolně. S internetem se opravdu svět zmenšuje. Je možno vyrazit bez cestovky - nebo s ní. Taky, zajímavý postřeh života, člověk postupuje tak, aby "Neměl starosti". Tedy CK a Inclusive. Občas, pak přesně naopak - to kdysi z Dikobrazu nefunguje = Vaše starosti na naše ostny ! Jsem chalupář - mohl bych psát donekonečna. Aby se člověku lépe žilo - pořídí si i sekačky a rolbu na sníh ! Pak klasika, poruchy - starosti. Zajímavé je, že žádná sekačka se ještě neporouchala v zimě a ta rolba v létě ! Nicméně volám - Tím je život hezký, cestujmne, sekejme a rolbujme ! ... :-)

2 0
možnosti
TP

Především jste si vybral krásné město. V Lloretu jsem také byl, je to město, kde to žije, ale přesto bylo moc příjemné. Opodál je o poznání klidnější Tosa se starými kamennými stavbami. Jinak, když jsme na dovolenou jeli, tak právě tam mířila spíše starší klientela, zatímco "my mladí" jeli do Lloretu. Nádherná je procházka po skalnatém pobřeží obestavěném nekonečnými spletitými kamennými uličkami a hradbami. V oněch skalách jsou schovány nejpůsobivější hospůdky. Pokud jde o služby, musím říci, že ve Španělsku mi ta ochota a vůbec všechno připadalo o poznání horší než na Krétě (a to se říká, že Řekové jsou líní - no, asi jsou, ale služby tam fungují - nejspíše díky tomu, že tam nepracují Řekové) :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 16,21
  • Průměrná čtenost 1151x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.