Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Samozrejme, ze Sacher je vyborny, ale pro mne je kralem mezi dorty Schwarzwälder Kirschtorte.

1 0
možnosti
Foto

Ten je u mne hned na druhém místě R^

0 0
možnosti

R^Až jsem na ten Sacher dostala chuť;-). V cizině mě fascinuje jak krásně dokáží zabalit nabízené suvenýry a i to co by Vás balit ani nenapadlo ..a hned je z toho hezký dárek. Prostě pastva pro oči a těžko nekoupit..

1 0
možnosti

Další dobrou zastávkou ve Vídni je Schnitzelwirt na Neubaugase, a nebo znrzlinou a ovocnými knedlíky proslulá cukrárna Tichý (Cafe konditorei Schickh) u sv.Štěpána (v té cukrárně jsem bohužel nebyla:-D)

1 0
možnosti

Njn. taky jsem se zatajeným dechem kdysi poslouchala dědečkovy vzpomínky na mládí ve Vídni... A když za hlubokého totáče občas přišel z Vídně balíček, nosila jsem se v těch hadřících jako páv.

Rakousko je úžasná a krásná země a Sachrův dort miluji nade vše, přestože jinak na sladké moc nejsem.

Blog mě tak namlsal, že začínám uvažovat, že se do Rakouska na podzim podívám.

1 0
možnosti
Foto

V Rakousku jsem byl ještě v Salzburgu. To je město, které také miluji.

0 0
možnosti
Foto

Zdravím! :-) Piktogramy úžasné! Oceňuji právě proto, že jsem "sluníčkářka" ;-):-P A Vídeň mám taky ráda, chytla mě za srdce už dávno....

0 0
možnosti

Tak, již jsme "Spolu procestovali Barcelonu" - nyní Vídeň, (fota, text výborné oceňuji). Osobně, Rakousko považuji za blízký vzor rozumné země. Mohli jsme být - zemí podobnou. Vídeň, jako naše bývalé hlavní město, se svým kouzlem příjemnosti. Přesvědčil jsem se o tom po revoluci, kdy jsem dorazil autem. Zmatený Čech na semaforech, který byl ještě více zmaten až neuvěřitelnou tolerancí - Dávali mi přednost, kynuli rukou, vše v klidu s úsměvem! Kolega má zálibu, cestuje - jeho specialita - V Chicagu cíleně očumuje označení zvonků na dveřích - o Vídni ani nemluvě! Jde o ty Klusaceky, Prohazky, Nowaky, ap. Kolik umných lidí ... Nic ve zlém, zavařilii jsme si to pěkně - "Jó, ráno si vzal čistý ponožky a vydal se do Paříže bez doložky, jo, jezdilo se z Wilsonova nádraží a neměli jsme v kufru žádný závaží, jé - A na desce se točí pes." ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Já jsem poměrně zcestovalý a děkuji osudu, že mi to všechno dopřál.

Jen namátkou: USA, Malajsie, Japonsko - ze zámoří. V Evropě vedle Rakouska u mne jednoznačně vede Řecko, ostrov Korfu, kde jsem byl celkem 8x. Když rozkliknete pod mým fotem "Seznam rubrik" v Cestovatelské nálady tohohodně najdete... - Jediné, co tam nenajdete je USA, protože to bylo na přelomu let 91/92 a v blozích jsem se k tomu ještě "nepropsal". :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 16,42
  • Průměrná čtenost 1151x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.