Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jo, jo, na ten inzerát pamatuji, moc mě to tenkrát pobavilo. Jenže spousta lidí nevěděla, o co jde a tak se nepobavila. Myslím, že mnozí nechápou do dneška.

0 0
možnosti
Foto

Tak ten inzerát byl v každém případě lživý, nicméně všimněte si, že zde chybí jeden základní atribut lži: někomu vědomě ublížit.

0 0
možnosti
Foto

O tom pánovi, co zadal inzerát, lze najít na hůhlu desítky článků. Ovšem mě by docela zajímalo, jak dopadla ta paní (tehdy soudružka), co inzerát přijímala. PRÝ ji vyhodili, o čemž silně pochybuji. Pokud však ano, pak by měla dostat nějaké státní vyznamenání.

Přidám historku o deset let starší, než tato. Tehdy stranický týdeník Tribuna otiskl článek o šachovém velmistru Luďku Pachmanovi, který emigroval do NSR. Nit na něm nenechali suchou, pomlouval totiž socialistické zřízení, paktoval se se Sudeťáky (tehdy na rozdíl od dnešní doby se to hodnotilo téměř jako vlastizrada) atp. A k tomu byla otištěna fotka, nicméně došlo k záměně a byl na ní tehdejší sovětský mistr světa v šachu Anatolij Karpov, podtitulek zněl, že tohle je ten zrádce, co by nejraději zaprodal svůj národ neonacistům. Šéfredaktor Tribuny hned, jak se tohle zjistilo, se odjel osobně omluvit na sovětské velvyslanectví. Tam samozřejmě Tribunu nečetli, takže netušili, proč se jim šéfredaktor omlouvá. Spravilo to pár stakanů vodky a nikdo o zaměstnání nepřišel.

Tudíž silně pochybuji, že by pár dnů před Listopadem 1989 kvůli prkotině s Havlem vyhodili paní z inzertního oddělení. Prostě je mi divné, že se tímto aspektem žádný z žurnalistů nezabýval a ani nezabývá...

2 0
možnosti
Foto

Aleši, já slyšel, že v prvním návalu vzteku chtěli tu paní vyhodit, ale vlastně neměli zač ji na hodinu vyhodit. Protože prostě nic nespáchala, ale ani žádný hrdinský čin to nebyl.

Prostě vzala rodinný inzerát jako každý druhý. Nic divného na tom inzerátu nebylo. Rodina a přátelé přejí panu FV vše nejlepší a mnoho úspěchů v další práci. Nic, nad čím by se kdokoli měl nějak pozastavit.

No a ta Havlova fotka jí prostě nic neříkala. A ani mně by nic neříkala, i když jméno Havel jsem znal již od Zahradní slavnosti v roce 1965.

1 0
možnosti
Foto

Ano, věděl jsem, proč jsem se stal předplatitelem Rudého práva od roku 1921. Ale dožil jsem se.

0 0
možnosti

Inzerát podal tehdy osmadvacetiletý Petr Rýgr, který nepatřil ke "skalním" disidentům, ale měl rád Havlovy hry. Vydání nenápadného textu mělo tehdy několik důsledků. Tisíce lidí konečně viděly, jak Havel vypadá, Rudé právo bylo toho dne beznadějně vyprodáno, o Rýgra se začala zajímat StB a slečna, která inzerát přijala, byla vyhozena z práce.

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/vyroci-havlovych-narozenin-a-inzerat-d8i-/domaci.aspx?c=A121005_173110_domaci_js

3 0
možnosti
Foto

Tak, ono to bylo krapítek jinak. Ale, jen o málo. Ten inzerát nevyšel v RP, ale v jeho víkendové příloze a silně pochybuji o tom, že by se zpráva o té recesi šířila tak bleskově, aby kvůli tomu lidé ty noviny vykoupili.

Ona totiž ta vikendová příloha, jmenovala se Haló Sobota, byla populární sama o sobě a proto bývala výprodána. Mě na to později upozornil kamarád Honza Kozák, který se jako jediný v ČSAV vsadil, že komumisti skončí do konce roku.

1 0
možnosti
Foto

I55v60a94n 40M47a73r40e83k

5. 10. 2018 16:30

Deník, ve kterém mu blahopřání vyšlo, jsem uchovával jako celkem vzácnou relikvii. Po určité době, a vlivem různých událostí mi ale přestala být vzácná . ;-(

1 0
možnosti

Jistě, skutky přesvědčují. A těch kladných bylo jaksi pomálu...

0 0
možnosti
Foto

Díky a karma, už jsem se bál, že toto datum nikdo nezmíní.... Téma Václava Havla je pro mne tak velké, že se jeho ještě bojím..... Každopádně dnes mají narozeniny dvě nejlepší "exportní značky", které tato zem měla.... 5.10.1842 byla uvařena první várka Prazdroje.

3 0
možnosti

Dekuji za pripomenuti. Tento inzerat tenkrat pretiskly snad vsechny vyznamne stredo a zapadoevropske deniky.

2 0
možnosti
Foto

Tento případ krásně ilustruje, že ještě v říjnu národ nevěděl, jak VH vypadá.

1 0
možnosti
Foto

V médiích mu reklamu nedělali a internet nebyl. Takže hloupá poznámka, prostě hermánkovská

10 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS