Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nevím, proč pohrdáte diskutujícími, když asi tak 99,9% je jich chytřejších než vy.:-/

2 0
možnosti
MB

Já si myslím, že si hlavně vyklidili sklady od materiálu, které by záhy expirovalo.

1 0
možnosti
MK

Je hezké, že se přiznáváte, že jste za socialismu pracoval špatně. Avšak nezobecňujte to a netahejte do toho i ostatní.

5 3
možnosti

To vypadá jako projev člověka, který spadl z višně. Už drahně let se lidem postupně zvyšuje věk odchodu do důchodu a (zatím) by to mělo skončit u 65 let. Jinak žádný důchodový fond vykraden nebyl a kupodivu to potvrzuje i poslanec za KSČM Opálka. Přečtěte si to a zapište si to pořádně za uši:

http://www.halonoviny.cz/articles/view/14850437 :-)

9 1
možnosti
LC

Tak to ne! Komunisti přece lhali, lžou a lhát budou. 40 let tady plundrovali a vraždili. Mají zalézt pod zem, a ne něco "kupodivu potvrzovat".

3 1
možnosti
MB

Pojmosloví "Senior", je zajímavé ! Dříve, v 60 do důchodu, pak - "Nazdar seniore - Důchodče" ! Prodlužováním věku odchodu, je v tom chaos, nehledě na to, že - a) Do důchodu člověk jít nemusí, b) Může jít prakticky kdykoliv. Co pobere je věcí další) ...

Mírnější výraz = 50+, 60+ atd. Světová zdravotnická organizace - "Rubrika seniorů" = 65 let. Pak - 65 až 75letí = mladší senioři, 75-80letí =senioři, 80-90letí - jsou staří senioři a ti věkově ještě výše jsou - nejstarší senioři. Lékaři hovoří o pacientech, kteří už mají věk, zhruba tak od 70 let ! Výzkumy prokázaly, že pocit nástupu stáří začíná obvykle právě v 70 letech ... !

Pochopitelně, pocitově je vše individuální. Není sporu o tom, že věk se prodlužuje. Pak se lze zeptat 50 letého, na kterém pískovišti si zapomněl kde si zapomněl kyblíček ! (Darovali jsme s lopatičkou kolegovi). Dotaz na 60 letého, kde parkuje svůj Harley - Davidson. (Spousta chlapů přeskákala - plní si klukovský sen). U 65 leté osoby by se dalo uvažovat o tom, že snad - Již nějaký rozum má ! ... :-)

1 1
možnosti
LC

Ano, je to složité. A pak se třeba dočtete, že odborníci zjistili, že "střední věk" končí v 75, tedy 15 let poté, co jste se stal "seniorem" a 5 let poté, co jste podle výzkumů začal pociťovat stáří. (Samozřejmě, že je to individuální, jak píšete, dokonce velmi individuální. Narážím pouze na dnešní snahu všechno za každou cenu zařadit do "šuplíků.")

1 0
možnosti
OT

To je tedy fakt velký blábol.

7 1
možnosti
LC

"Souhlas se souhlasem" : ženy se dožívaly 80-93 let, muži 71-74. Výjimku potvrzující pravidlo představuje strýc, tělocvikář, který ve věku, kdy mí mužští předkové (tedy ti 71-74) již byli mrtvi, běhal maraton a Jizerskou padesátku.

1 0
možnosti
PK

V textu filozofujete proč by nemělo být na důchody. Mrknul jsem do statistiky - v r.2010 bylo cca 1700 tis. starobních důchodců a letos cca 2400 tis.

1 0
možnosti
MB

Roušky od státu jsou pro seniory, tudíž 60 a více.

1 0
možnosti
LC

Faaaaaakt? Tak to jsem rád! Až dosud jsem si myslel, že "senior" = od 55. Tedy aspoň podle reklamy jedné cestovky Zájezdy pro seniory 55+. ... I když, jak praví klasik, reklama je legalizovaná lež.

1 0
možnosti
PV

P49a50v87e95l 92V77é58b23r

19. 9. 2020 15:58

Inu, roušky dostanete nikoliv z titulu přiznání starobního důchodu, nýbrž z titulu dosažení určitého, víceméně náhodně stanoveného, věku. Jsou jiné věci ke kritice, ne tahle vaše kostrbatá konstrukce.

8 0
možnosti
MK

Věk nebyl stanoven náhodně. Věk byl stanoven tak, aky devětapadesátiletý Kalousek nic nedostal.

3 2
možnosti
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 16,42
  • Průměrná čtenost 1151x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.