Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Běžně dostupné dnešní potraviny mají mnohem nižší nutriční hodnotu, než ty samé potraviny kdysi měly. Třeba vejce z klecového chovu mají pětinu vitamínu D než vejce slepice co běhá po humnech.

0 0
možnosti
Foto

A i ta humna už nejsou dneska k sehnání!

0 0
možnosti

No, určitě ne výživové doplňky, kde jsou údajně zdraví prospěšné prvky ponořené v chemii. A na to, kolik se jich doporučuje, by člověk potřeboval dvoukolák:-)

1 0
možnosti
PK

Moc hezky to napsal pan Lukáš Pollert, sportovec a lékař: ,,Přijímáme toho až moc, stačí podívat se kolem, v jakém žijeme blahobytu. Je zcestné myslet si, že potřebujeme ještě něco dalšího. Jde jen o modní vlnu spojenou s byznysem a analogické je to i u mazlíčků. Farmaceutické firmy těží z toho, že nikdo nechce mít rakovinu, a vymýšlejí slogany, že právě jejich preparát tomu zabrání. Lidi jim podlehnou a neuvědomí si, že rakovinu stejně většina z nás dostane. Nebo infarkt. Prostě na něco holt umřít musíme“. To podepisuji.

0 0
možnosti
ND

Myslím, že starší lidé skutečně potřebují doplňovat vitamín D a mladí zase železo. Zlatá střední cesta...

0 0
možnosti
Foto

Pane autore, ale Vy nevypadáte dle fotky na to, že by Vám ve stravě něco chybělo. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Možná zdání klame. Přidejte dioptrie ;-D

Možná mám ideální kombinaci vyživné stravy a vyživových doplňků... ;-)

1 0
možnosti
ND

Nevim jestli se něco připlácí na Vigantol kapičky, což je vitamín D, ale paní doktorka mi jej předepisuje už hodně dávno, takže určitě přijde levněji. Myslím, že ještě jiné vitamíny jsou na předpis, takže asi záleží na lékařích. Ono není od věci třeba místo vitamínů A pojídat mrkev, což je rozdíl v ceně markantní.

Céčko hledej v čerstvém zelí atd.

Ale proč když do sebe člověk soupne hrsticku piluli a má vystaráno...

No taky to tak dělám třeba s hořčíkem a tím vitamínem A :-)

1 0
možnosti
ZH

Tady máte výpis toho, co obsahuje pivo. Tak si spočítejte, kolik piv musíte vypít, abyste pokryla svou denní dávku, například toho hořčíku. :-)

https://www.pivovary.info/view.php?cisloclanku=2007120009

2 0
možnosti
Foto

Pokud prý bereme tolik tabletek najednou, je prý dobré, si ještě jednu k tomu spolknout, která chrání náš žaludek - jsem slyšel. Tobě, pisateli, děkuji za výživný článek!!R^:-)

0 0
možnosti
ND

Pak tedy Apo ome :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 1307
  • Celková karma 15,79
  • Průměrná čtenost 1152x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.