Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Přímý přenos rozloučení s Belmondem byl fajn. Aspoň nemohli být na obrazovce prolhaní, slibující politici...

0 0
možnosti

Belmondo se dožil úctyhodného věku. Vídával jsem ho nejen v televizi, ale i v biografech od svého dětství; tehdy jsem ale do kina šel za 5 - 10 korun... A jako teenageři jsme dokázali jít do kinosálu i třikrát do týdne.

Na rozdíl od televize tu ty filmy byly v barvě.

A jaké jeho fillmy se mi líbily nejvíc? Ty historické: Cartouche a Manželé z roku II.

0 0
možnosti
OM

Jo, s audiobiografií a Krampolem máte pravdu. Jen jsem litoval, že to nestihl namluvit Jan Tříska. Ale ještě pitoresknější je restaurovaná verze slavného filmu U konce s dechem, kdy bylo Belmondovi 27, pokud dobře počítám. No, a Krampol film nadaboval znovu, když mu už bylo hodně přes sedmdesát.

Co se týče poct - on byl Belmondo velká francouzská a hvězda a u nás byl neobyčejně oblíbený, i protože se jeho filmy tady mohly promítat. Ale jinde v Evropě to bylo trošku jinak, natož pak za oceánem...

0 0
možnosti
JM

Bídníci XX. Století.

0 0
možnosti
MP

Zvíře a Policajt nebo rošťák.

1 0
možnosti
IM

I13v78a96n 68M41i63n48á63ř

11. 9. 2021 19:36

Naprostý souhlas, pane Šťastný. Belmondo byl pro mne vždy sympaťák, kterého jsem měl rád, ale Vámi zmiňované filmy s vyjmenovanými francouzkými herci jsem měl - stejně jako Vy raději.

0 0
možnosti
Foto

V95í56t 62H79a37s19s84a47n

11. 9. 2021 14:10

Samozřejmě mám víc oblíbených filmů s Belmondem, ale můj nejoblíbenější je Bezva finta.

2 0
možnosti

Nic proti Belmondovi, ale vzhledem k tomu, že za totáče nám soudruzi dovolili hlavně francouzské filmy, jsem "belmondovek" a "funesovek" natolik přesycen, že jsem tento žánr už dávno opustil a nejméně třicet let neviděl. Na rozdíl od filmů s Gabinem, Girardotovou, Signoretovou, nebo Delonem. Na ty se podívám vždycky rád (namátkou mohu uvést Spálené stodoly, Dva muži ve městě, Prožít si své peklo).

3 0
možnosti
TH

Jestli jste schopen se s oblibou dívat na Dva muže ve městě, tak jste masochista.

0 0
možnosti
TH

Dobrodruh, Profesionál, Strach nad městem a Samotář. Vyloženě neoblíbený mám film Mrchožrouti a vím, že už ho nechci vidět

0 0
možnosti
Foto

V48í14t 30C22h89a25l95u68p37a

13. 9. 2021 12:09

Ještě Lovec hlav....jeho závěrečný souboj s Bruno Cremerem v letadle je nezapomenutelný.....podobně jako téměř westernový souboj s Robertem Hosseinem ve filmu Profesionál

0 0
možnosti
MN

Souhlasím s tím, že pro diváka herec odchází s poslední rolí. Pokud dál netočí, nehraje, veřejně nevystupuje, i když se těší dobrému zdravi, stává se pro diváka historií, postupně hercem z filmů pro pamětníky. Ale v případě úmrtí je neurolog, připomenutí základních faktů na místě.

A mé oblíbené filmy jsou všichni 3 "Muži", z nějakých důvodů nemám ráda Veselé Velikonoce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1307
  • Celková karma 15,80
  • Průměrná čtenost 1152x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.