Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jojo pamatuji Simka a Grossmana jménuj 3 sovětské kosmonauty, jménuj 3 americké Piraty kosmu... No a ČT v tom jede znovu akorát opačně.... ;-D a vážně seriózně... ;-D

1 0
možnosti
Foto

J70o93s68e25f 94B57á43r15t28a

16. 10. 2021 17:52

Při reklamě jsem zahlédl Fokus Václava Moravce o evropanství. Vymývání mozků jak vyšité. Student střední školy se ptal, zda nám hrozí něco podobného jako Orbán v Maďarsku. Jednak ta otázka nebyl určitě z jeho hlavy a dodávám: Kéž by hrozilo.

3 0
možnosti

No pozdrav Panbuh. V tom pripade vam preji okusit to Madarsko a Orbana.

1 2
možnosti

... , to se bude líbit.

1 0
možnosti
Foto

Blíží, blíží! Bobovizi, Bobovizi! A pan autor ředitelem! ;-D

Já ČT nesleduji, takže její vyváženost / nevyváženost nechci hodnotit. Ovšem když náhodou občas cos zahlédnu, vstávají mi z toho amatérismu hrůzou vlasy. A ten je patrně způsoben křečovitou snahou být objektivní!

Nicméně porovnejme s jinými soukromými stanicemi. Dá se některá vzít jako příklad, jak na to? Aneb - že soukromé vlastnictví média je zárukou Vámi požadovaných vlastností?

Ošklivá ČT se asi moc pustila do prohravších darebáků, což přirozeně muselo jejich příznivce rozzlobit. Např. paní Pantlíkovou, až je mi jí líto.

A Vy pro ČT nic netočíte? A copak to? :-)

1 4
možnosti
Foto

Jak se nějaká instituce změní v kolos, monstrum, pak s ním nehne ani pár volů...:-/ Příliš si přivykne na svoji nedotknutelnost, chbí jí sebereflexe. Včera v UK názorný příklad: Řezníčkův moderátorský výslech předsedy PS Radka Vondráčka za mocného přikyvování poslance Gazdíka - a pak následující rozhovor se stejně politicky zaměřenými komentátory. To je ta nestrannost ČT? :-(

8 3
možnosti
Foto

Ano, pan president se nedostavil, aby pana Vondráčka hájil. A asi se k tomu nikdo jiný neměl. A co že jste na ně nevlítla Vy? ;-D

1 2
možnosti

ČT a ČRo by si hlavně měly uvědomit, že žijí z peněz občanů povinně placených. Takže namísto laciné senzace či svévolné neobjektivity to chce poctivou korektní investigativní žurnalistiku.

3 0
možnosti
Foto

Jenže býti investigavcem je u nás o kejhák.

0 1
možnosti

Jakýsi chytrý pán napsal, že ČT je obsoletní médium, které potřebuje radikální transformaci. Souhlasím, s první částí věty nikoliv se závěrem věty, potřebuje zprivatizovat.

Česká televize se skutečně rozrostla do neuvěřitelného molocha stejně jako BBC, a dokonce ji dokázala předstihnout. Jak správně řekl profesor Parkinson v knize „Zákony profesora Parkinsona“, takováto organizace se, pokud ji někdo nedokáže drsnou silou omezit, množí geometrickou řadou. A pak už není odnikud a nikým zvenčí řiditelná..

Šest televizních programů v jednom jazyce a pro desetimilionový stát a řízených z jednoho politicko-organizačního centra je skutečně nesmysl.

7 0
možnosti

No a?

Vite kolik jich maji Hollandane, Belgicane a dalsi priblizne stejne velke zeme?

1 0
možnosti

Na pí Bobošíkovou nemám dobré vzpomínky z její minulé činnosti, jinak bych vám za 99 % textu dala karmu. Ano, ČT a ČRo nedodržují ani předpisy, jimiž se mají řídit. Stěžovala jsem si na ČT členům příslušné Rady, ale odpověděli, že se nejprve mám obrátit na Divácké centrum, pak na ombudsmana, pak teprve na Radu. Takže si to pěkně zevnitř zprivatizovali, zabarikádovali se před lidmi, kteří chtějí nestranné, vyvážené, objektivizované zpravodajství či diskuse k naléhavým tématům. Čímž se škodí demokracii v ČR. Např. ale pro covid-19 v ČR pomalu neseženete nezávislý, odborně zdatnější zdroj informací; to by měla pochopit nejen ČT, ale i kandidáti na nového ministra zdravotnictví či jeho poradci. Včera takový odborník za KDU správně uvedl, že je třeba před rozhodnutím analyzovat data, ovšem bez porovnání (podsunutých) českých dat se zahraničím nic správně nevydedukujete. Jedině když sledujete každý týden nejprestižnější zahranič. instituce a když odlišíte, co je skutečně slovo odborníků a co je přání někdy chybujících politiků, pak je šance na správnou analýzu. Novináři mohou spíše pouze spravedlivě zvát odborníky s rozdíl. názory, poradci ministra by však měli mít důkladnější odbor. zázemí. Česká "data" a jejich svévolná či hloupá interpretace jsou průběžně pohromou pro české občany.

0 0
možnosti
Foto

;-) Marné volání. Technický pokrok natolik vše uspíšil, že leccos až zazdil. A lidé jsou omotaní sítěmi v matricích metrixu natolik, že se stávají jeho součástí. V tom se i současná ČéTé stává spíše marginálií, bojující o své přežití. Sice je stále dost lidí, kteří až nenasytně hltají to, co je jim servírováno i s tím, jak co mají jedině správně chápat a rozumět. Čím dál víc se to přestává lišit od dob, kdy takto fungovala ČT i za kom, ale tehdy to snad nikdo nebral vážně;-)

8 1
možnosti
  • Počet článků 1307
  • Celková karma 15,80
  • Průměrná čtenost 1152x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.