Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ohřál jsem si domácí polévku s játrovými knedlíčky, přidal chalupářský chléb - a pustil se do čtení. Jste skvělý dokumentarista, vynikající postřehy; mé zkušenosti jsou v principu stejné.---Smlouvání byla ve své době má oblíbená disciplína, přímo jsem se v tom vyžíval a dokonce jsem tímto způsobem řadě Čechů ušetřil nemalý peníz. Ne každý má talent se tomu věnovat, případně chuť trávit více času v obchůdcích než je zdrávo. Dokonce se mi párkrát podařilo celý ten rituál přehnat, a to se pak prodavač přestal bavit, anebo mě počastoval výrazem typu "česky mafia". Jako že jsem se asi zbláznil.---Suvenýrů všeho druhu máme "plný byt", osobně si nejvíc cením 20cm modelu obelisku z egyptského pískovce s vyobrazenými hieroglyfy na všech stranách. Byl to jeden z mých egyptských snů, které jsem si splnil. Usmlouval jsem ho z asi 140 EGP na sedmdesát, jenomže to bylo v době, kdy egyptský libra měla podstatně větší hodnotu než dnes. Tehdy (2006) 1 USD = 5,74 EGP, dnes 1USA = 15,72 EGP.-- A ještě jedna perlička z obchůdků. Na jejich otázku, odkud jsem, použil jsem fintu fň. "I am from the E.U." Nechápali, tápali, takovou odpověď ještě neslyšeli. Druhý den jsem přiznal barvu a odnesl si poznatek, že tamní obchodníky zajímají národní státy, nikoli nějaké nadnárodní uskupení.--- Tolik dnes ode mě, těším se na další pokračování.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji, mám podobnou zkušenost s nakupováním - dneska to smlouvání "asi" probíhá trochu jinak. Proto jsem se rozhodl pro třetí "podkapitolu", kde se tomu budu věnovat.

"Česky mafia" - nevím jeslti znáte, jak baič Petr Novotný smlouval tuším také v Egyptě. Protože je bavič, tak si asi finále své historky taky trochu přibarvil... Ale pokud neznáte, stojí za pokus vyhledat a poslechnout.

Polévku s játrovými knedlíčky miluji. Bohužel mne nebaví se s tím patlat ručně (utřít játra, vybalancovat česnek a muškát...) a tak "strpím" zmražené polotovary. To ovšem pak řeším tak, že do vody vysypu půlku sáčku knedlíčků, přidám půl kostky poctivého bujonu - ani chalupářský chléb mít nemusím! - Dobrou chuť.

P.S.: Sny si má člověk plnit, dokud může. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 15,50
  • Průměrná čtenost 1151x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.