Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vzhledem k tomu, že nejsme v Michiganu, ale v Česku, až dojde palivo na topení, tak zamknete auto, přejdete pole a počkáte v Žebráku v hospodě, až to policajti vyfotí a odtahovka uklidí.

Jsem fascinován tím jak Češi, když se jim do něčeho nechce, dokáží vymyslet desítky argumentů natolik extrémních, že to v podstatě znamená - "dokud nové řešení nebude absolutně vylučovat jakoukoliv náhodnou krizovou situaci, je špatné, i když dosavadní řešení ty hypotetické krize nijak neřeší".

Když před dvěma lety došlo k té masovce na D1 na Vysočině, lidé tam seděli 12 hodin a nejen, že mnoha došlo palivo, ale byl tam i problém, protože bourané auto s načatým chladičem nenastartujete.

Malá poznámka, Facebook je debilizátor první třídy, od té doby, co ho z důvodů duševní hygieny nepoužívám, mám se daleko veseleji a lépe. Zjistili jsem totiž, že 99% obsahu jsou sxačky, se kterými je škoda ztrácet čas.

2 0
možnosti
Foto

Hezky jste popsal svoje problémy. Děkuji.

V daném případě ovšem jaksi pokud dojde energie představuje nikoli náhodnou krizovou situaci, ale problém který není nutno bagatelizovat pochybnými citáty. ;-)

Nejlepší je, jak se do české povahy zejména mladších generací vkrádá postupně ztráta smyslu pro humor a satiru a berou sluníčkářsky všechno smrtelně vážně. A ještě se chlubí tím, jak ONI jsou jiní. ;-D

Nejsou. Ty (dez)informace si je najdou jinde.

0 0
možnosti

Přesně, technologie pádí kupředu tempem, které se vymyká naší představivosti. My uživatelé jen stěží doháníme pokrok, používáme jen část existujících technologií, které zrovna potřebujeme a jen zlomku z nich opravdu rozumíme.

Dnes je zřejmé, že Evropa musí zajistit energetickou soběstačnost, je jasné, že to možné je, jen ty technologie zatím na to nemají. Proto je prozíravé dnes jasně prohlásit, že ti co vyvinou technologie co soběstačnost zajistí, tak na tom vydělají. Závod byl odstartován, kdo vyhraje nevíme, neznáme ani všechny kdo závodí, ale jedno je jisté, víme kde je cíl. Z tohoto pohledu je jádro něco jako ten parní stroj, zastaralá drahá technologie, potenciálně nebezpečná s nedořešeným cyklem, ale stále se drží v pelotonu a není nemožné, že vyhraje další etapu, závod ale nevyhraje.

Osobně si myslím, že se chybně soustředíme především na elektrickou energii a přitom diverzifikace zdrojů bezesporu pomůže ke stabilitě na poli energií. Je zřejmé, že elektrická lobby je nesmírně bohatá, silná, chce dominovat a dělají si nárok na veškerou podporu.

Když jsme u toho sci-fi, je také možné, že v roce 2035 už žádné silnice nebudou a zácpy budou směšné stejně jako praporečník běžící před autem. ;-)

0 0
možnosti

Souhlas.

Zajimalo by mne kdo z tech kteri dnes pisi ze elektroauto je nesmysl si v roce 1990 dovedl predstavit ze kazdy bude mit mobil, kdyz tenkrat byl vzacnosti i ta pevna linka.

1 0
možnosti
Foto

Čím víc se budeme zabývat všemi možnými riziky toho či onoho, tím lépe.

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že ne.

Od určité úrovně předcházení rizik se stávají zabezpečovací technologie (i nečinnost, daná opatrností) nebezpečnější, než to, co mají zabezpečit.

0 0
možnosti

Ono je to asi upne jedno zdy dojde elektrika, nebo nafta ci benzin. Tusim ze podobnou situaci jsem zazil v zime 1987 na Petuelring. Problem byl, ze kvuli tem autum co jim dosel benzin se tam nedostaly ani pluh, ani zachranka.

Tak dobrovolnici se tam od cerveneho krize brodili snehem po kolena a ruznaseli horkej caj a leberkässemmel.

0 0
možnosti

Jeste k tomu dodam, ze na dalnici se snad nikdo nevyda s poloprazdnou nadrzi, ale ve meste se holt jezdi podle toho jaka je cena vyvesena na pumpach a ceka se az pujde dolu.

V nedeli dopoledne snad v souvasnosti tankujou jen neznali cizinci.

1 0
možnosti

I50v68o 75B11o11u89š69e

20. 1. 2022 16:25

Jezusku, takova hruza. Bude jim ziminka. Ale zase na tom budou lip nez ti, co si ve vanici v zapadanem aute topi pustenym motorem a tise se otravuji kyslicnikem uhelnatym......

Lidi, co si v zime nedaji do auta vybavu na zimu, by snad meli zustat doma, bez ohledu jaky auto provozuji. Svet je totiz nebezpecnej.

1 0
možnosti

Když jsem jel dnes dopoledne z Berouna,tak v protisměru byla u výjezdu na Hořovice ve sněhové vánici hromadná srážka, takže váš blog zase není úplně sci fi......

0 0
možnosti
  • Počet článků 1307
  • Celková karma 15,81
  • Průměrná čtenost 1152x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.