Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Martine, pověrčivá asi nejsem, ale když je pátek, a zrovna třináctého, raději si uch řeknu "bacha na to! Co kdyby“? A jsem trošku opatrnější... Anebo když se v něčem ubezpečuji že je to pro mne už dobré, zrovna tak. Řeknu si: "Je to dobré, ale musím to zaklepat na dřevo" - to mě uklidní. Člověk se nemá nikdy z ničeho příliš radovat, situace se může obratem změnit. (Nehoda je - víte co...).Takže, jestli jsem pověrčivá? Asi troch jo. Na "černé kočky přes cestu" nevěřím, ale na ten nešťastný pátek trochu ano.. Věřil na něj asi i spisovatel K. J. Erben, vzpomeňte Kytici. „Pátek nešťastný den, nechoď dceruško k vodě ven“.... Neposlechla – a jak to s ní dopadlo... (Vodník). A ve Velký pátek by ukřižován Ježíš Kristus... (Zato pětikoalice a Fialova vláda na nešťastný pátek třináctého asi nevěří, prosadila si schválení (odhlasování) kontraverzního daňového balíčku na tento den. A navrhl to kupodivu zrovna lidovec a věřící katolík, poslanec M. Benda. (Uvidíme (za rok) jak to s tím jejich „ozdravným balíčkem“ dopadne... Chlapec, fiškula, Kája Mařík kdysi řekl: „Kdo šetří má za tři? Mravence?“ Tož uvidíme, jestli to budou tři mravenci, anebo 100 miliard Kč, jak si pětikoaliční vláda slibuje. Krásný víkend vám všem přeji. Karma.

0 0
možnosti

Někdo věří v Boha, někdo věří pověrám, někdo věří Marxovi... Lidé jsou pestrá směs. Zlé je, když se jedni začnou posmívat druhým nebo je pro odlišnou víru pronásledovat.

2 0
možnosti

Do dneška jsem nebyl pověrčivý, ale tento pátek 13 - ého, tato vláda znovu zadělala na tak velký problém, že se z toho daňoví poplatníci v příštím roce osypou.

2 0
možnosti

ale zase,když máte černého kocoura doma, tak by měl Vám přinášet štěstí

2 0
možnosti
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 16,43
  • Průměrná čtenost 1151x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.