Diskuse

Špičky ČSSD se "poučily" z britských voleb

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je zajímavé, že v Británii a USA fandí hodně mladých "levicovější levici", kterou reprezentuje Corbyn nebo Sanders, ohromný konkurent Hillary. V méně pravicovějších státech, jako třeba Španělsko, Francie jsou na tom socdem špatně a mladí spíš fandí občanským nebo zdánlivě "reformním" partajím - Ciudamos či "Changement" mladíka Macrona.

0 0
možnosti

Francie a její občané v minulosti byli vždy "nadšenci". Zapomínají, že půvab oblíbenců spočívá v jejich novosti, ale netrvá dlouho. I proto byli tam používány gilotiny.

Jiný příklad - v roce 1976 zavedli tzv. "letní čas" a hned zřídili komisi, která posuzuje škodlivost opatření. U nás tento obsurdistán trvá od roku 1979, díky našim vládám. Ty rády přikazují svým nařízením, které doslova zní:

Vtěchto dnech o druhé hodině středoevropského času se posunouhodiny na třetí hodinu letního času. JARO.

Vtěchto dnech o třetí hodině letního času se posunou hodiny nadruhou hodinu středoevropského času. PODZIM.

Takže lidé, vstávejte ráno ve dvě resp. tři hodiny, jinak vás sousedé budou žalovat pro porušení zákona č. 54/1946 Sb.

1 0
možnosti
Foto

S článkem celkem souhlasím. Je to jeden z mála Vaších článků, který se mi líbí.

V UK volby vlastně nevyhrál nikdo. Bohužel, je to země v problémech a vnitřním rozkladu. Hledají cestu, jak jít dále. Nevím, zda jí brzo najdou a dohodnou se, kterou cestu zvolit.

Speciálně pro Vás tato poznámka. ;-) Vy jistě pochopíte proč to píši speciálně Vám. Libra po ohlášení výsledků voleb klesla v ceně. Naštěstí jsou i Britové, kteří spoří alespoň částečně v bitcoinech. Ti poklesem ceny libry nebyli výrazně poškozeni. Bitcoin také někdy v ceně klesá a to pořádně. Pak zase v ceně stoupá a v poslední době ještě více. Jak si snadno můžete vygooglovat. Libra však, zdá se, dlouhodobě jen klesá a asi ještě bude klesat.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, zejména pak za speciální část. Můj názor znáte rovněž.

Bohužel, a říkám to zcela upřímně, mne nějak nedokáže nic přesvědčit, abych přehodnotil svůj vztah.

Možná je to dáno tím, že nemám riskantní a dobrodružnou povahu - naopak pedantickou a puntičkářskou, důsledně hrající na jistotu. Což je mimo jiné dáno i bývalou prací u filmu, kde byla nutná především profesionalita a přesnost. Ať již organizační nebo materiální.

Z tohoto hlediska otevřeně říkám, že nejsem nakloněn experimentům a nejistým transakcím. A to je rovněž důvod, proč jsem již v r. 1991 vědomě opustil profesi. A nestěžuji si.

1 0
možnosti
Foto

Corbynovým osobním vítězstvím to zcela nepochybně je. Vloni po Brexitu byl na sesazení a nyní je na koni. Udělal fantastický výsledek, i když jsem mu zrovna nefandil.

2 0
možnosti
Foto

Pro Bohuslava Sobotku je znovuzvolení předsedou ČSSD zcela nepochybně také osobním vítězstvím.

2 0
možnosti