Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K49a92r52e86l 40C47a66c80h

2. 2. 2019 19:11

Nemohu polemizovat s diskutéry, kteří zde hází čísla o exportu atd. Já ta čísla neznám a ani mě vcelku nezajímají. Autorovi článku jsem přihodil karmu, protože článek je trefný. Kdysi jsem se jako pan Kindl chtěl naivně vyhýbat čínským výrobkům a sahal jsem po tradičních evropských značkách. Vždy jsem ale nakonec někde našel maličkým písmem napsáno Made in PRC , nebo Made in China. Hlavně že tam byla vyobrazena velká pečeť TÜV, abych si naivně myslel, že je to německá kvalita. Dnes to neřeším a již jsem si též objednával na čínském E- shopu. Zaplatit kupříkladu za obal autoklíče k mému Oplu 400 Kč na českém E- shopu nebo 60 Kč na čínském, přičemž se jedná o shodný výrobek? Asi není o čem uvažovat. Čínskou ekonomiku podporuji ať chci, nebo nechci, ale nemusím k tomu ještě podporovat české překupníky s čínským zbožím.

2 0
možnosti
LC

Vidím to stejně. Každému eurovlastenci doporučuji zkusit žít týden bez čínských výrobků. A bude "hůř". Ještě musíme Číňany přesvědčit, aby od nás kupovali ty kulturní antropology, sociální ekology a podobné specialisty. Jinak nebudeme mít brzy čím platit. A moje osobní zkušenosti ... jednou takhle jedu svým solidním švédským vozem, vyrobeným v Belgii, poslouchám rádio a najednou jsem se dozvěděl, že aniž jsem přestoupil, jedu čínským šmejdem. Nedávno jsem koupil robotický vysavač, US patent Roomba, assembled in China. V Číně nakupují baby z rodiny hadry (za směšné ceny), já semtam nějakou elektroniku za třetinové ceny. Můj majstrštyk je vypínač světel do Octavie II - v Česku od 1800,- Kč výš, v Číně 160,- Kč s dodáním až do domu.

0 0
možnosti
Foto

R^;-) Však voni číńani pro nic za nic nenechali Marxovi postavit sochu v němcích. Začali se opravdu řídit zákl. Marx. tezí, že kapitál nezná hranic. Holt měl ten německej žid pravdu;-D

0 0
možnosti
PK

Můžeme čínské způsoby nemít rádi, je to jiný svět. Ale jak se ta země posunula za cca 40 let od doby Maových s.aček a vlády gangu 4 je neuvěřitelné. Samozřejmě problémy - ekologie, venkov, kvalita výroby - jak co, záleží co objednáme a za kolik. Říká se, že padne režim v KLDR, také půjdou rychle nahoru jako jižní bratři. Klaus st. před lety prohlásil - 21.století bude patřit "žlutým"....

0 0
možnosti
Foto

Ať koupíte - co koupíte - většinou je to MADE in China. Nedávno jsme koupili údajně švédský vysavač - zrovna tak. A většina z nich slouží dobře. Horší zkušenosti máme s výrobky francouzskými (naposledy mixér (s kazítkem) za 750 Kč ), s polskými potravinami, s německými uzeninami apod. Karma. R^

1 0
možnosti

Ono je těžké vyhnout se čínským výrobkům v situaci, kdy se v této zemi produkuje většina spotřebního zboží, a to často v dobré kvalitě a, hlavně, za nízkou cenu.Mohli bychom se ptát kdo a proč to umožnil - odpověď je jasná - téměř všichni velcí výrobci, a to kvůli zisku.Naučili jsme Číňany chytat ryby, a teď se divíme, že máme prázdný rybník.

Osobně mi vadí spíš to pokrytectví Západu - v první řadě nejde o nějaké bezpečnostní hrozby, lidská práva, apod. - to jsou jen kecy politiků - ale o prachy(jako téměř vždy).

5 2
možnosti
Foto

Čína 18. největším exportním trhem. pro ČR.Velká část českého zboží se do ČLR dostává přes další země formou reexportů, stejně tak se čínské zboží do ČR reexportuje přes cca 75 zemí. Nejdůležitější pro nás je USA.USA jsou již několik let naším nejvýznamnějším exportním partnerem mimo EU a také jednou z našich nejdůležitějších exportních destinací V roce 2017 dosáhl vývoz z ČR do USA hodnoty 3,761 mld. V roce 2017 dosáhl náš dovoz z USA hodnoty 3,989 mld. USD

1 0
možnosti
MB

Technická - Čínská pramoudrost skutečně existuje. Oni klasicky - neválčí nikde. Oni skupují! Záhadně se vyskytují v Africe, o Evropě nemá smysl mluvit = zájem je obrovský - Potom ČR, jako Oslí můstek. Dobře je to vidět na dnešní Venezuele! Naprali tam neuvěřitelných 60 mld. USD Madurovi. Splácet má ropou a hlavně odběrem jejich zboží! Tedy, neuvěřitelný nárůst Peking produkce. To stejné se děje s námi. Samozřejmě, že je třeba s nimi obchodovat - Dostat se na jejich trh. To je ovšem ta MEGA blamáž M. ZTemana - Kdy od r. 2016 náš vývoz klesá! Dokonce Rumunsku se to daří lépe! Jinými slovy řečeno - My Češi takto platíme a podporujeme tamní Komunistický režim! Jsme v obrovské nevyváženosti a Miloš je stále tak sveřepý! Rarita - Náš obchod s pouhým Bavorskem ! - Je objemem větší jako s Ruskem a Čínou dohromady ! ... Kouzlo čísel - ta nejsou ideologická ... :-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 16,20
  • Průměrná čtenost 1151x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.